Adnan Kavur: Şeffaf Belediyecilik Güçlü Menderes

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Kavur Turuncu TV'de yayınlanmaya başlanan 'Rüya Gibi' programına konuk oldu. Program'da konuşan Kavur, 'Gençlerin ne istediğine bakacağız ve onlardan aldığımız projeleri gerçekleştireceğiz' dedi.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi 31 Mart Yerel Seçimlerini yaklaştığı süreçte aday adaylık çalışmaları hız kazandı. Günler önce Menderes Belediye Başkan adaylığına başvurusunu yapmak üzere adaylık dosyasını Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanlığı’na teslim eden Adnan Kavur, Turuncu TV’de, “Rüya Gibi” programına konuk oldu.

“ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

Programda, gençlerin önemine vurgu yapan Kavur, “En büyük projelerimizden biri gençleri “Kahvehane” alışkanlığından kurtarmak ve daha sosyal, daha aktif hale getirmek” dedi. Gençlerin isteklerine de dikkat çeken Kavur, konuşmasına şu sözlerle başladı. “Biz, bölgemizin gençlerini de kapsayacak çalışmalar yaptık. İlk işimiz çocuk ve gençlik meclisi oluşturmak olacak. Her mahalleden gençleri cinsiyet eşitliğini baz alarak meclisimize katacağız. Gençler, kendileri ne istiyorsa yazı işlerinden bir memur gözetiminde aldıkları kararları bizim meclisimize getirecekler. Gençlerin ne istediğine bakacağız ve onlardan aldığımız projeleri gerçekleştireceğiz”

“GENÇLERİ DİNLEMEK GEREKİYOR”

Gençleri dinleyebilmenin, anlayabilmenin önemine vurgu yapan Kavur, “Mesela Menderes’te bir kaykay pisti yok, sahil bölgesine ve merkeze kaykay pistleri inşa edilecek. Bir anekdot anlatayım, Menderes’te bir kafede sohbet ederken 4 gencin siyaset konuştuğunu duydum. O kadar güzel siyaset konuşuyorlardı ki; Menderes’te neler yapılırsa gençlerin daha rahat edeceğini, gençlerden bir kısmının Alsancak ve Konak’a gittiğini, Menderes’te vakit geçiremediklerini anlatıyorlardı. Ben, kendimi onlara tanıttım ve ‘Bu bilgilerden faydalanmak istiyorum’ dedim. Gençleri dinlemek gerekiyor, sosyolojik bölümünden herkesi ayrı ayrı dinlemek ve anlamak gerekiyor. Sahildeki genç, Menderes’teki genç ve köylerdeki genç aynı şeyi istemiyor. Köyler için şunu düşündük, köylerde gençlik kültür odaları oluşturmayı istiyoruz. Köylerde yazın çok fazla kurs yapamazsınız, köylünün bütün işi yazındır. O yüzden genelde kış kursları düzenleyeceğiz, Tekeli Köyümüz var, bu köydeki eski belediye binası bomboş duruyor, orayı kurs merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. El sanatları, el becerileri, tiyatro, müzik, Türk Sanat Müziği gibi kurslar açmak istiyoruz. Eğiticiler belediyeden gelecek ve gençler bir kuruş para ödemeyecekler” ifadelerinde bulundu.

KAVUR’DAN GENÇLER İÇİN KURS VAADİ

Gençler için ihtiyaçlar doğrultusunda projeler üreteceklerini ve gençlerin eğitimine katkı sağlayacaklarını belirten Kavur, “Yaz aylarında daha çok Menderes Merkez ve köylerdeki gençlerimizi sahilde inşa edeceğimiz belirli merkezlere götüreceğiz ve su sporları yaptıracağız. Gençlerimiz bu kurslara para ödemeyecek, belediye otobüsüyle oraya götürülecekler. Maddi durumu olmayıp da bu kurslara gidemeyen birçok gencimiz var, biz onlara bu imkanları sağlayacağız. Bazıları diyecektir ki, ‘Belediyenin buna bütçesi var mı?’ Ufak projeler hariç belediye hiçbirine para ödemeyecek, Avrupa Projelerinden kaynak sağlayarak bunları belediyeye yük bindirmeden yapacağız. Özdere ve Gümüldür Bölgesi’ndeki muhtar arkadaşımızın biri, ‘Gençlerimizin bir kısmı Selçuk’ta okuyor, liseye gidip geliyorlar.” Belediye otobüsü çalışmadığı için bu gençler özel otobüslerle gidip geliyor ve neredeyse 50 TL yol parası veriyorlar. Belediye olarak oraya sadece çocuklarımız için servis koyacağız. Sadece belediye ücretinde şu para ödenecek, talebe ücreti neyse o ödenecek, o da 5 TL’dir. Bugüne kadar açıkladığımız projelerde yapmak istediklerimizin yüzde 25’ini anlattık, birçoğunu daha açıklamadık. Çiftçiler için ayrı hayvancılar için ayrı, sahil için ayrı, merkez için ayrı projelerimiz var. Belediyemizin şu anki durumu belli olduğu için genel olarak Avrupa Birliği’nden aldığımız fonlarla projelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

"ÇEŞME VE URLA KADAR OLAMIYORUZ"

Kavur Menderes'in nüfusuna oranla gelişme oranı arasında tutarsızlık olduğunu vurguladı. Menderes'te turizme yeteri kadar önem verilmediğine dikkat çeken Kavur, "Çeşme ve Urla kadar olamıyoruz" dedi.  Konuşmalarına şu sözlerle devam etti. "2023 verilerine baktığımızda yaklaşık 118 bine yaklaşmış bir nüfusumuz var. Menderes büyüyor Menderes gelişiyor. Ama Menderes'in belediye gücü, belediye etkileri bu nüfus oranında artması gerekiyor. Ege'nin Türkiye'nin en güzel plajlarına sahibiz ama Çeşme kadar Urla kadar olamıyoruz. Neden olamıyoruz. Çünkü geliştirmek için projeler yapılmamış. Dinleyen arkadaşların birçoğu da şunu düşünebilir. Ya bir belediyesin sen alt tarafı ne yapacaksın ki bu turizmi arttıracak diye. Sen projeyi üreteceksin. Bu proje bir kısmı belediyeyi ilgilendirir. Bir kısmı Devleti ilgilendirir. Bir kısmı da Avrupa Birliği projelerinden faydalanacak.  En güzel tarafı da o. Fonlardan faydalandığınız o 40 kilometrelik sahili dış turizme açtığınızda, artık ondan sonra Menederes’i ne Çeşme tutabilir, ne Bodrum… hiçbiri tutamaz..

“BELEDİYE YÖNETMEK MAKAM KOLTUĞUNDA OTURMAK DEĞİLDİR”

Menderes Belediye Başkanı seçildiği takdirde halkla daha iç içe olabilmek için makamının kapısını söktüreceğini söyleyen Kavur şöyle konuştu, “Bizim 45 gün turizm sezonumuz var, belki Antalya ya da Kuşadası olamayız ama turizm yapabiliriz. Mesela bölgemizde termal su var, bunu kullanıp termal otellere teşvik vermek gerekiyor. Turizmle ilgili ayrı projelerimiz de var onları ayrı anlatacağım. Adnan Kavur hareketli yaşadı, hareketli bir hayatı oldu. STK’larda çalıştım, İzmir Giritliler Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesiyim. Bu sene mübadelenin de yüzüncü yılı, 3 Aralık 1923 günü ilk geminin Urla’ya geldiği gündür. Bizim Girit kültürü çok farklıdır, özellikle yemek kültürüyle Türkiye’de öne çıkmıştır. Kapım olmayacak çünkü ben yola çıkarken “Şeffaf Belediyecilik Güçlü Menderes” diye yola çıktım. Eğer belediye başkanı olursam o kapı sökülecek, gelmek isteyen görmek isteyen gelip görebilir. Haftanın belirli bir günü halka açık bir gün olur, isteyen gelir sohbet ederiz. Belediye yönetmek makam koltuğunda oturmak değildir. Elbette oturacaksınız, çalışacaksınız ama beni 3 gün belediyede bulursanız geri kalan günler şantiyede, kahvede, sokakta bulacaksınız. Ben yerimde duramam, durduğum zaman rahat edemem o yüzden hareket etmeliyim.”