Ardahan ve Karslılar "Kaz Gecesinde" bir araya geldi

TAKİP ET

Ardahan ve Karslılar, Ardahan Göle Durucasu Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 'Kaz Gecesinde' bir araya geldi. Gece'de CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvi Topu, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'de yer aldı. Yardımcı, 'Kaz gecelerine de fazlasıyla aşinayım. Severek gidiyoruz ama İzmir'de ilk defa geldik. Yapan hanımefendilerin ellerine sağlık' dedi.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi Ardahan Göle Durucasu Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, her yıl düzenlediği ”Kaz Gecesine” bir yenisini daha ekledi. Etkinlikte Ardahan ve Karslı vatandaşlar bir araya geldi. Kaz Gecesinde Dernek Başkanı Tuncer Polatı’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’da konuşmalarını yaptı.

Gece’ye Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Eski İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, CHP İl Başkan Vekili Barış Özdemir, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, STK ve STK Temsilcileri’de katılım gösterdi.

“ÜYELERİMİZİN BİRLİĞİNİ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLIYORUZ”

Kaz geceleri ile üyelerin birlik ve beraberliklerini sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Dernek Başkanı Polat, “Yolumuz uzun demiştik yolumuz ve yolculuğumuzun devamı var demiştik. Buradayız bu mekandayız. Bu mekanı  Karabağlar'a kazandıran ve bizlere tavsiye eden Belediye başkanımıza da buradan teşekkür ediyorum. Değerli misafirlerimiz göreve geldiğimizden beri, çok güzel etkinlikler yaptık. Üyelerimizin katkılarıyla yaptığımız etkinlikler, en güzeli böyle gecelerde birbirimizle olmak birbirimizle tanışmak birbirimizle selamlaşmak... Yaptığımız etkinliklerle üyelerimizin birliğini bütünlüğünü sağlamaya çalışıyoruz. Bu yemekteki hedefimiz derneğimize bir üye almak ve üye kazandırmaktır. Buradan bu geceyi hazırlayan kadın meclisimize teşekkürlerimi iletiyorum” İfadelerinde bulundu.

“SEVEREK GİDİYORUM”

Gecede yer alan önemli konuklardan biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı kaz gecelerine fazlasıyla aşina olduğunu ve severek katılım gösterdiğini belirterek, “Öncelikle herkese iyi akşamlar, afiyet olsun diliyorum. Aranızda tanıdığım Ardahanlı ve Karslı arkadaşlarım var. Ben İstanbul'da 3 bölgede siyaset yapıyorum. Yani Kars'ın başkenti Esenyurt'ta siyaset yapıyorum. O yüzden kaz gecelerine de fazlasıyla aşinayım. Severek gidiyoruz ama İzmir'de ilk defa geldik. Yapan hanımefendilerin ellerine sağlık. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“BU ÜLKENİN KURULMASINDA GÖREV YAPAN KENTLERİMİZDEN BİRİSİDE KARS VE ARDAHANDIR”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşmasına başlamadan önce Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve silah arkadaşlarını katledilişlerinin 93. yılında andı. Bu ülkenin kurulmasında görev yapan şehirlerden birisininde Ardahan ve Kars olduğunu vurgulayan Selvitopu, “Öncelikle bugün bir anma yapmadan geçemeyeceğim. Hepimizin bildiği gibi 93 yıl önce, bu ülkede aydınlanma düşmanları 3 Cumhuriyet çocuğunu Cumhuriyet vekillerini katlettiler. Onları kınıyoruz ve Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı rahmetle anıyoruz. Onların bekçileri bundan sonraki süreçte 82 milyon insanımız olacak. Bunu da hiç kimsenin unutmaması gerekir diye düşünüyorum. Bu ülkenin kuruluşunda görev yapan kentlerimizden birisi de Kars ve Ardahan'dır. O yörede yaşayan insanlarımızdır. Onlar da bu mücadeleye katkı koymuşlardır. Yani sizlerin ataları, dedeleri... Bu ülke böyle şartlar altında kurulmuşken onlar da hiçbir zaman karanlığa gitmeyecektir. Yolumuz her daim aydınlık yolu olacaktır” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.