Başkan Kırgöz'den iddialı sözler: Yüzde 70'in üzerinde oy bekliyoruz

TAKİP ET

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurusunu vatandaşla paylaştı. Kırgöz, aday adaylık açıklamasından sonra basın mensupları ile bir araya geldi.

Esra Açıkyıldız/İzmir Gündemi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün 2. dönem Dikili Belediye Başkanlığı aday adaylık açıklaması halk tarafından yoğun ilgi gördü. Açıklamalarının ardından öğle yemeğinde, basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kırgöz, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Başkan Kırgöz, sorulan sorular üzerine yeni dönemde tamamlamayı planladıkları projelerden bahsederek şu ifadeleri kullandı. “Dikili’nin belediye hizmet binası eksik. Büyükşehir belediyesi ihaleye çıkmıştı. İhaleye çıktı ekonomi kriz patladı müteahhit bıraktı. Sonra bir daha tamamlanamadı. İkinci dönem bu durumu halledeceğiz. Otogardan bahsettim. Otogarın arsa sorununu yeni çözdük. O yapılacak. Dikili'nin çok da büyük bir sorunu kalmadı. Bulunduğumuz mahallede doğalgaz var. Aralık ayı içerisinde İzmir gaz yine kazmayı vuracak. Yukarıda Barışkent bölgesi var. İki gündür bu bölgede ön kayıtları alıyorlar. O başlayacak. Bizim 2 dönem hedefimiz doğalgazı dikilinin tamamına yaymak. Dikili’nin pis su arıtma tesisine ihtiyacı var. Onun da arsa sorununu çözdük. Büyükşehir de projesi dahi hazır. Çok yakında yapım ihalesine çıkacaklar. Yapılacak daha çok şey var.

"CHP’DEKİ DEĞİŞİM OYLARIMIZI ARTIRIR"

Yakın zamanda CHP Genel Başkanı’nın değişmesinin, Dikili’de ki seçimlere bir etkisi olur mu sorusu yöneltilen Kırgöz, ” Yani bu durum Dikili'de çok bir şey değiştirmez. Muhakkak olumlu yansır tabii ki. 14-28 Mayıs'tan sonra bir küskünlük, sandığa gitmeme gibi bir öfke vardı. Bu durum aşıldı, kırıldı. Yeni bir enerji ve sinerji muhakkak artı getirecektir. Ben oy oranımızı arttıracağını düşünüyorum.”dedi.

"DİKİLİ SEÇMENİNE GÜVENİYORUM"

İyi Parti ile ittifakın bozulmasının MHP’ ye Dikili’de bir alan yaratır mı, sorusu yöneltilen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Ben Dikili seçmenine güveniyorum. %70'in bir tık üzeri oy bekliyoruz.” dedi. Kırgöz sözlerini şu açıklamalarla noktaladı. “Dikili aydın bir kent bilinçli bir kenttir. Dikili'nın seçmeni bilinçlidir. Coğrafi olarak çok büyük gibi görünse de 8.500 nüfusa sahip. Herkes herkese tanır. Dikili, hizmetten doğruluktan ve dürüstlükten yanadır. Başından yana tavır koyar. Mevcut başkan ne yapmış ne etmiş bakar. 5 yılda bu ilçeyi nereden almış nereye getirmiş bakar. Sokağında ki çamuru, tozu kaldırmış mı, kaldırımını yenilemiş mi, Dikili'nin sosyal alanlarını yenilemiş mi, bunları büyütmüş mü... Bunlara bakar. Dikili aday üzerine ittifakını kurar. İddia ediyorum. Mevcut belediye başkanını da en az %70 ile seçer. Tekrar iktidara getirir. Bu gerçek bir iddia Dikili'de eki anketlerde bunu gösteriyor. %70'in bir tık üzeri bekliyoruz. Dikili'nin seçmeni bilinçlidir. Ben Dikili'nin seçmenine güveniyorum. Dikili halkı bizim yaptığımız çalışmalara ihanet etmez. Seçmen sandığa gittiğinde bunları göz önünde bulundurur. Sosyal yardımlar yaptık. Biz bunları sosyal medyaya yığmıyoruz. 15 bin kişiye kıyafet yardımı yaptık. 10 bin kişiye gıda yardımı alışverişi kartı vermişiz. Bunların hep bir karşılığı var. Biz bunları milletin gözüne sokmadan yapıyoruz. Sürekli düzenli her ay yardım almaya gelen vatandaşlarımız var. Son  2 buçuk yıldır bu yardımları yapıyoruz. Özellikle pandemiden sonra başladı. Birçoğunu da bağışla yapıyoruz. Belediye'nin bütçesinden de pek bir şey çıkmıyor. Böyle bir çarkımız oluştu. Kıyafet yardımı için bir kuruş para harcamamışızdır.”