Beşiktaşlı futbolcuya silahlı saldırı

TAKİP ET

Beşiktaş'ın Marsilya'ya kiralık olarak gönderdiği futbolcusu Jean Onana'ya silahlı saldırı.

Beşiktaş'ın Marsilya'ya kiralık olarak gönderdiği futbolcusu Jean Onana, Pazar gecesi araba hırsızlarının saldırısına uğradı. Suçlular, arabayı çalamadı ancak ateşli silah kullanarak Onana'yı hedef aldı. Onana ve yanındaki arkadaşı yara almadan kurtuldu. Olay yerinden kaçan hırsızların arandığı kaydedildi Beşiktaş'a sezon başında katılan ve ara transfer döneminde Marsilya'ya kiralık olarak giden Jean Onana ölümden döndü. Europe 1'in haberine göre, Fransız futbolcunun Pazar gecesi 04.00 sularında araba hırsızlarının saldırısına maruz kaldığı öne sürüldü. Suçluların arabayı çalmayı başaramadıkları ancak ateşli silah kullandıkları kaydedildi. Araçlarında çok sayıda kurşun deliği bulunduğu kaydedilirken, Jean Onana ve takım arkadaşı Moumbagna'nın yaralanmadığı bildirildi. Araba hırsızlarının olay yerinden hızlıca kaçtığı ve emniyet güçleri tarafından arandığı aktarıldı.

JEAN ONANA KİMDİR?

Jean Onana, 8 Ocak 2000 yılında Kamerun'da dünyaya geldi. Onana 31 Ocak 2020'de, Leixões'ten Lille'e transfer oldu. Onana, Lille ile ilk profesyonel maçına 16 Şubat 2020'de Marsilya'ya karşı 2-1 Ligue 1 mağlubiyetinde çıktı.

Jean Onana, Ağustos 2020'de bazı Lille oyuncularıyla birlikte Belçika kulübü Mouscron'a kiralık olarak transfer oldu.

30 Ağustos 2021'de Jean Onana, beş yıllık bir sözleşme ile Ligue 1 kulübü Bordeaux'ya transfer oldu.

1 Eylül 2022'de eski kulübü Lille'in rakibi Lens ile beş yıllık sözleşme imzaladı. Lens ile ilk maçına 4 Eylül 2023'te Reims karşısında çıktı.

Onana, 21 Temmuz 2023 tarihinde, sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş'la 4 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş kulübünden yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Jean Emile Junior ONANA ONANA transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. RC LENS kulübüne toplam transfer bedeli olarak 4.037.500 Avro ödenecektir. Oyuncu ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 4 sezon için anlaşmaya varılmıştır." denildi. Onana Beşiktaş kulübünde 71 numaralı formayı giyecek.

JEAN ONANA MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Onana Kamerun milli takımındaki ilk maçına 8 Ekim 2020 tarihinde Japonya'ya karşı oynanan dostluk maçında çıktı.

Odatv.com