CHP'li Akman: İnsan odaklı çalışacağız

TAKİP ET

CHP Balçova Belediye Başkan aday adayı Ergin Akman Balçova'ya dair projelerini anlatarak, CHP'de ki değişim kararına dair açıklamada bulundu. Akman, 'Eğer olur da atanırsak, Balçova halkı bizi özümsemiştir. Biz Balçova'da yüzde 90'ların üzerinde oy bekliyoruz' dedi.

Esra Açıkyıldız/İzmir Gündemi 31 Mart Yerel Seçimlerinin yaklaşması ile birlikte CHP’li belediye başkan aday adayları ilçe çalışmalarına hız kazandırdı. CHP’nin Balçova Belediye Başkan aday adayı Ergin Akman, Balçova için projelerini anlatarak ön seçim talebi ve CHP’nin Genel Başkanı’nın değişmesi üzerine de değerlendirmelerde bulundu.

“SORUNLARI ÇÖZECEK BİLGİ VE BİRİKİME SAHİBİZ”

 Kendinden önceki belediye başkanlarının elinden geleni yaptığını ancak kendisinin Balçova’ya daha fazla katkı koyacağını belirten CHP’li Akman, “Bizim ömrümüz Balçova'da geçti. Balçova'ya hizmeti kendimize borç biliyoruz” dedi. Ayrıca Balçova’nın sorunlarını çözecek bilgi ve birikime sahip olduklarını ifade eden Akman şunları ekledi, “Bizim CHP'de ki bütün belediye başkanı arkadaşlarımız değerlidir. Herkes elinden geleni yapıyor. İyi niyetli olduklarından şüphemiz yok ama biz onların üstüne daha fazla katkı koyacağımızı düşünüyoruz. Belki insanların birinin gördüğünü başka biri görmeyebilir veya birinin doğru diye düşündüğünü başka bir arkadaş eksik görebilir. Balçova'ya daha çok katkı koyacağımızı daha güzel yerlere getirebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim ömrümüz Balçova'da geçti. Balçova'ya hizmeti kendimize borç biliyoruz. Balçova'nın sorunlarını da biliyoruz. Balçova'nın uzun yıllardır çözülmeyen bir trafik sorunu var. Bir ambulansın bile giremeyeceği sokaklar var. İtfaiyenin giremeyeceği sokaklar var. Trafik sorununu çözmemiz lazım. Çözecek bilgi ve birikime sahibiz. Bir diğer sorunu gençlik ilgisiz kalıyor. Biz birebir gençlerin bütün sorunlarına eğileceğiz. Hepsi ile birebir görüşüp yardımcı olacağız. Yani gençleri tek başına bırakmayacağız. Bir başka sorun çalışan annelerin kreş sorunu var. Her mahalle güvenilir şeffaf kreşler yapmayı düşünüyoruz. Bize telefonlar geliyor kadın diyor ki ben doğum yaptım ancak çalışıyorum çocuğumu bırakabileceğim bir yer yok. O yüzden işimi bıraktım diyor. Bizim Balçova'da kadın örgütlenmemiz iyi durumdadır. Kadın kooperatiflerimiz var. Buralarda değişik alanlarda çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaları daha fazla artıracağız. Kadına değer vermeyen toplum kendine değer vermez. Kadınlar bizim baş tacımızdır. Onlara her konuda destek olacağız. Mevcut yerleri daha işler hale getireceğiz.  Gençlerin işsizlik problemini belediyeye alarak değil, onların branşı ve sıkıntısına göre elinizden gelen her türlü desteği vereceğiz ya da kendi işini kurmasına destek olacağız. Bunlara el atmak lazım. Biz insan odaklı çalışacağız.”

“BALÇOVA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLAMASI LAZIM”

CHP’li Akman, Balçova’dan fay hatlarının geçtiğini ifade ederek kentsel dönüşüm ihtiyacına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün başlaması gerektiğini söyleyen Akman, “Kentsel dönüşüm dediğimiz şey aynı binayı yakıp yerine başka bir şey yapmak değildir. Yeni bir plan ve yeni bir proje ile yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu. Akman açıklamasının devamında şunları söyledi, “Balçova turizm bölgesidir. Bir tarafı dağdır bir tarafı denizdir. Balçova'da baraj bölgesi var o kısımlarda çok fazla arazi var. Bu alanlar turizme açılacak turizm cenneti olacak. Bir diğer sorun ise yaban hayvanları gelip mahalle aralarında dolaşıyor. İnsanlar bunları besliyor ancak korkan var korkmayan var hatta evine giremeyen var. Bunları şehrin dışında tutacağız. Tabii ki besleyeceğiz belediye bunların yardımını yapıyor. Biz de yapacağız. Hatta artırarak yapacağız. Sokak hayvanları içinde düzenlemeler yapacağız. Hayvanlar için şehrin dışında sağlıklı düzgün bir barınak yapacağız ve bu hayvanları buraya taşıyacağız. Bir diğer sorun ise İzmir deprem bölgesidir. Balçovamız’dan da fay hatları geçiyor. Balçova'nın o zamanki binalarının yapılma şeklini biliyorum. Ancak o zamanlar teknoloji tabii ki şu anki gibi değildi. Bu binalar ile ilgili kentsel dönüşümün başlaması lazım. Kentsel dönüşüm dediğimiz şey aynı binayı yakıp yerine başka bir şey yapmak değildir. Yeni bir plan ve yeni bir proje ile yapılması gerekiyor. Bizim şehrin göbeklerinde yeşil alanlarımız var. Ama yeşil alanın olduğu bölgeler az. Bir planlama ile kentimizdeki yeşil alan sayısını artıracağız. Gençlerin kendini ifade edebilecekleri gençlik merkezlerine ihtiyacımız var. Gençliği siyasetin merkezine çekmemiz gerekiyor. Çünkü yarın öbür gün biz olmayacağız. Bizim yerimize bu sorunlarla ilgilenen gençliğin yetişmesi gerekiyor. Bu anlamda çalışmalar yürüteceğiz.”

“HER KESİMİN OYUNA TALİBİZ”

Yerel seçim sürecinde ön seçim, anket ve her şeye hazır olduklarını söyleyen Akman, “Sadece CHP’lilerin değil her kesimin oyuna talibiz” ifadelerini kullandı. Akman, ayrıca yüzde 90’nın üzerinde oy almayı beklediklerini söyleyerek,  “Bizden önceki belediye başkanlarımız elbette ki bir şeyler yapıyor elbette ki çalışıyor. Ancak bir iş yapmak için o işin erbabı olmak lazım. Ben 40 yıldır belediyecilikle uğraşıyorum. Belediyeciliği çok iyi bilirim. Bu konuda hiç taviz vermem iddialıyım. Bu işler bizim işimiz. Biz Balçova'da ön seçime, ankete her şeye hazırız. Biz yıllarımızı verdik Balçova bizi tanır. Biz Balçova'yı tanırız. Balçovalı’ya güvenimiz sonsuzdur kendimizi emanet ederiz. Hiçbir korkumuzda olmaz. Genel merkezimiz nasıl bir karar alır bilmiyorum ama her kararında biz varız. Şunu da iddia ediyorum; eğer olur da atanırsak, Balçova halkı bizi özümsemiştir. Biz Balçova'da yüzde 90'ların üzerinde her kesimin oyuna talibiz. Sadece CHP'lilerin değil her kesimin oyuna talibiz. Herkesin de oyunu alırız. Buyursun anket yapsınlar. Bizim birini yönetmek gibi bir haddimiz yok. Biz insanların gençlerin yaşam şartlarını düzenleriz. Onların daha iyi yaşamasını sağlarız. Önemli olan bölgedeki rantı vatandaşa yaymaktır. Bölgenin rantını bölgeye harcamak lazım” dedi.

“CHP TABANINDA DEĞİŞİM HEVESİ VARDI VE DEĞİŞTİ”

CHP’nin Genel Başkanı’nın değişmesinin parti tabanında olan isteğe göre şekillendiğini ifade eden Akman, değişimin olmasıyla yeni bir heyecan geldiğini söyledi. Ardından sözlerine şöyle devam etti, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadroları ne zaman ne yapacağını bilir. Değişim zamanının geldiğini hissetmiştir. Değişimi gerçekleştirmiştir. Bizim kurultay delegelerimiz hepsi çok değerlidir. Onların karardır. Değişimi faydalı gördüler, değişimden yana oldular, bunlar doğaldır saygı duymak lazım. CHP’nin liderinin Ahmet, Mehmet olmasından ziyade partinin tabanının görüşü önünde gelişmiştir. Yani taban bunu istemese değişmezdi. Tabanda değişim hevesi vardı ve değişti. Değişimin olmasıyla bir heyecan geldi. Bunu sokakta konuştuğumuz vatandaşta da görüyoruz yeni bir heyecanla, yeni bir ruhla millet hareket ediyor. İnşallah daha da başarılı olunacağını göreceğiz.”