CHP'li Güngör'den "Sosyal Belediyecilik" vurgusu

TAKİP ET

Tanınmış İş insanı Erol Güngör, 31 Mart 2024'te yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için CHP'den Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı oldu. CHP'li Erol Güngör, yerel seçime aylar kala saha çalışmalarına hız kazandırdı. Güngör, ' Yıllardır bu kentten ekmek yiyen, çocuklarını bu kentte büyütmüş birisi olarak yılların verdiği deneyimlerimi yine Aliağa'mız için harcamak adına da aday olmak istiyorum' dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerine aylar kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aday adayları çalışmalarında vites arttırdı. CHP’nin aday adaylardan birisi de Aliağa Belediye Başkan aday adayı Erol Güngör. CHP’li aday adayı, ”Aliağa’ya gereken değer verilerek yönetildiğine inanmıyorum. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kitle partisiyiz. Ortak yönetimden yana tavrımız ve duruşumuzla ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışını tekrar Aliağa’ya kazandıracak, hep birlikte yeni bir Aliağa inşa edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

“KAYNAKLAR VE KAZANIMLAR HALKA YÖNELİK HARCANMIYOR”

40 yıldır Aliağa’nın farklı dönemlerine tanıklık eden bir Aliağalı olarak her geçen yıl daha fazla sorunun biriktiğine dikkat çeken Erol Güngör, “Aliağa’nın bütün değişimlerine kendimle birlikte tanıklık ettim. Benim yaşamıma bu kadar katkı koyan bir kente ben de her alanda çalışarak karşılık vermeliyim diye düşünüyorum. İş yaşamımla birlikte birçok sanayi kuruluşu, Oda, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve kamu kurumlarıyla çalışma fırsatı buldum. Nasıl ki Aliağa küçük bir sahil kasabasından dev bir sanayi kentine dönüştü ise ben de genç bir delikanlıdan kentine emek veren, çalışarak üreten bir iş insanına dönüştüm. Her büyümenin ve gelişmenin belli sonuçları vardır. Aliağa büyüyen ve gelişen bir şehir olarak bir yandan bir dizi olanağa sahipken bir yandan da bu olanakları iyi kullanamayan bir belediyecilik anlayışına maruz kalıyor. Özellikle de son 10 yıldır. Bu kentin sanayi ve ticaret ile büyüdüğünü biliyoruz. Ancak bu büyümeyi var eden temel bileşenlere eşit oranda paylaşılmadığını, onların ihtiyaçlarına yönelik hiçbir çalışmanın yapılmadığını da görmek mümkün. Kente emek veren vatandaşların barınma, sosyal yaşam ve eğitim gibi alanlarda görmezden gelindiğini biliyoruz. Kısacası bu büyümeyle birlikte gelen kaynaklar ve kazanımlar hiçbir şekilde halka yönelik harcanmıyor.” dedi.

“AMAÇ AKILCI VE BİLİMSEL ÇÖZÜMLER ÜRETMEK”

Sürekli sorunlardan bahsetmek ve şikâyetçi olmak yerine tüm bu sorunların çözümü noktasında akılcı, bilimsel, yerel ve sürdürülebilir çözümler üretmenin de önemli olduğunu kaydeden CHP’li Erol Güngör, “Açıkçası burada kırk yıldır kök salmış bir Aliağalı olarak kendim için neyin değişmesini istiyorsam, Aliağalılar için de onun değişmesi adına çalışma hedefim ve gayretim var” dedi.  Güngör, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı, “Yıllardır Aliağa’da girmediğim mahalle, her kesimden konuşmadığım insan kal­ma­dı. Bu nedenle sorunları tespit etmek benim çok zor olmadı. Ancak sürekli sorunlardan bahsetmek ve şikâyetçi olmak yerine tüm bu sorunların çözümü noktasında akılcı, bilimsel, yerel ve sürdürülebilir çözümler üretmek de önemli diye düşünüyorum. Aliağa’ya kapsamlı bir gözle baktığımızda TÜP­RAŞ, PETKİM, Star Rafinerisi, ALOSBİ, demir çelik fabrikaları ve limanlar gibi Türkiye’nin dev işletmelerine ev sahipliği yapan, yıllık 40 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip bu kentin nüfusunun hızla arttığını görmek, bu artışa bağlı olarak ortaya çıkan sorunları tespit etmek çok zor değil. Aliağa da yaşayan her vatandaş bunu günlük yaşamında yeterince hissediyor. Aliağa’mızın sorunlarına hâkimim! Bu sorunların çözümü için tüm projelerim hazır. Her biri en ince ayrıntısına kadar düşünülüp güçlü bir ekip çalışmasıyla hazırlandı. Nasip olur, partim beni aday gösterirse bu çalışmalarımı tüm medya kitleri aracılığıyla Aliağalılarla paylaşacağım.”