CHP'li Toskan: "Bayındır'ı hak ettiği konuma getireceğim"

TAKİP ET

CHP'li Gürkan Toskan, 20 yıllık memuriyet hayatının ardından belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Bayındır'a yönelik eksiklerin giderilmesi için planlarını anlatan Toskan,'Memur olarak hizmet verdiğim Bayındır'a Belediye Başkanı olarak hizmet vermekten de gurur duyacağım' dedi.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde CHP’li aday adayları çalışmalara başladı. Bayındır Belediye Başkanı aday adayı CHP’li Gürkan Toskan Bayındır’ın eksiklerine değindi. Bu eksiklerin giderilmesine dair projelerini anlattı.

20 yıl boyunca polis memuru olarak hizmet verdiği Bayındır’a, Belediye Başkanı olarak da hizmet vermekten gurur duyacağını belirten CHP’li Toskan, “Bayındır halkında bir karşılığım olduğuna inanıyorum. Meslek yaptığım 20 yıl boyunca tüm Bayındır halkına yardımcı oldum. Beni yediden yetmişe bütün Bayındır halkı tanır. Onlarla çok iyi iletişimim var. Benim çalıştığım yıllarda, çalışma azmimi, gece gündüz demeden koşturduğumu Bayındır halkı biliyor. Meslek hayatım boyunca hiçbir disiplin soruşturması bile geçirmedim. Başarılı bir memuriyet hayatım oldu. İnsanların bana karşı güveni ve saygısı var. Bayındır’ın hangi mahallesine gitsem, hangi esnafını ziyaret etsem belli bir karşılığım oluyor. Bayındır’ı da çok seviyorum.  20 yıl hizmet verdiğim bir yer. Memur olarak hizmet verdiğim Bayındır’a Belediye Başkanı olarak hizmet vermekten de gurur duyacağım. Daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Bayındır için çalışmak istiyoruz.” dedi.

“BAYINDIR ÇOK KAN KAYBETTİ”

Tire, Ödemiş ve Torbalı’nın Bayındır ile aynı seviyede ilçeler olduğunu ama Bayındır’ın çok kan kaybettiğine dikkat çeken Toskan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer veri. “Bayındır’ın birçok eksiği var. Çevre ilçelere baktığımızda Tire, Ödemiş, Torbalı bunlar Bayındır ile aynı seviyede ilçelerdir. Ama Bayındır yıllarca çok kan kaybetti. Sadece çiçekçilik sektöründe biraz ticaret yapılıyor. Onun dışında maalesef Bayındır’da bir gelişmişlik söz konusu değil. Bayındır’a çiçek sektörü için dışarıdan bir sürü insan geliyor. AmaBayındır’da konaklamak için bir tane otel yok. İnsanların yemek yiyebileceği güzel birkaç tane restoran yok. Bayındır’ın alt yapısı yetersiz. Çiftçilere ve çiçekçilere destek yetersiz. Bu eksikleri görüp düzeltmek istiyorum. Bayındır’ı hak ettiği konuma getirmek istiyorum.”

“ÜRETİCİ KOOPARATİFLERLE SAĞLAM İLİŞKİLER KURULMALI”

Bayındır’ın şu an en can alıcı eksiğinin kapalı bir pazar alanı olduğuna dikkat çeken Toskan, vatandaşların sokaklarda ürünlerini satmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Toskan, Bayındır’a dair projelerini anlattığı konuşmasına şu sözlerle son verdi. “Bayındır’ın kapalı bir Pazar yerine ihtiyacı var. Pazarcılar sokaklarda, orda burada, trafikte çalışmak zorunda kalıyor. Bu Bayındır’ın büyük bir sorunudur. Bayındır Belediyesi’nin iş merkezi ve iş hanı var. Bu bina çok eski ve metruk bir bina. Bayındır’a güzel bir alış veriş merkezi yapılması gerekiyor. Bunun için Bayındır’da ki iş adamları ile görüşüp desteklerini alarak bizde belediye olarak yardımcı olarak ortak işler yapılabilir. Yine bunların yanında Bayındır’ın barınak sorunu var. Şu an ki Belediye’nin bu konuda eksikleri var. Mevcut barınak çok kötü bir halde, insanlar bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Belediye Başkanı olursak Bayındır’a yakışır bir hayvan barınağı yapmayı planlıyoruz. Yine Bayındır’da çifti kadınlarımız ve alt gelirlilerimizin çok fazla sorunu var. Bunlara dair kadın atölyeleri kurmayı planlıyoruz. Belli el sanatları atölyeleri kurarak kadınlara maddi anlamda da destek olmayı planlıyoruz. Aynı şekilde çiçek sektörüne de bilgi ve teknik olarak, destek olmayı istiyoruz. Çünkü mevcut belediyenin bu konuda bir desteği yok. Üretici Kooparatiflerle birebir sağlam ilişkiler kurup bütün tabandaki üreticilere yansıyacak şekilde bir yardım yapmak ta planlarımız arasında yer alıyor.”

GÜRKAN TOSKAN KİMDİR?

1973 yılında İzmir Tire İlçesi’nde doğdum. İlk Okul, orta okul ve lise öğrenimimi Tire’de yaptım. 1993 yılında Polis Okulu Sınavları’na girdim ve kazandım. 1993 yılının sonunda Polis Okulu’ndan mezun oldum. Önce İstanbul’da daha sonra Şanlıurfa’da görev yaptım. 2003 yılında Bayındır ilçesine atandım. 20 yıl Bayındır’da hizmet verdim. Bu hizmet sürecinde, halkla olan diyaloglarım sevgi saygı çerçevesinde gerçekleşti. 2021 sonunda emekli oldum. Emekli olduktan sonra çiçekçilik sektöründe süs bitkileri üretimi ve pazarlama işine başladım. Bir oğlum bir kızım var. Oğlum benle beraber çiçek işi yapıyor. Kızım yurt dışında yaşıyor.