CHP'li Türkmentepe: Foça'yı marka kent yapacağız

TAKİP ET

Foça Belediye Başkan aday adayı CHP'li Gürol Türkmentepe Foça esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen CHP'Lİ TürkmentepeFoça'ya dair projelerini anlattı. Türkmentepe, 'Foça'yı dünyaca markalaşmış bir kent haline getireceğim.' dedi.

Esra Açıkyıldız/İzmir Gündemi İzmir’de Belediye Başkanlığı aday adaylık çalışmaları hız kazandı. Foça Belediye Başkanı aday adayı Gürol Türkmentepe, Foça’da çalışmalara başladı. CHP’li Türkmentepe, Foça sokaklarını karış karış gezerek esnafın problemlerini dinledi ve Foça için hazırladığı projelerini vatandaşla paylaştı.

SANAT VE KADIN YAŞAM MERKEZİ

Foça’nın kadın ve sanat aktiviteleri açısından daha fazla geliştirilmesi gerektiğiniifade eden CHP’li Türkmentepe, buna yönelik projelerini şu sözlerle anlattı, “Sanat ve Kadın Yaşam Merkezi kapsamında yapılması düşünen faaliyetler, hem bölge halkımızın hem de misafirlerimizin sanatsal faaliyetlerden geri kalmamalarını sağlayacağı gibi dünya sanat gündemini de takip etmelerini sağlayacaktır. Merkezde atıl vaziyette duran eski belde binası tadilattan geçirilerek, sanat müzesi haline getirilerek yerli ve yabancı sanatçıların sergi açmasına olanak sağlayacaktır. Aynı bina bölge halkının faydalanabileceği, görseli işitsel ve sözel sanat icrasını öğrenip uygulayabileceği bir yer olacak. Kadınlar ve çocuklar için enstrüman ve folklor kurslarının düzenlenip gösteri yapılabileceği, kapalı ve açık alanlara sahip tesis haline dönştürülecektir.”

“KESİNLİKLE FOÇA’NIN DOĞAL DOKUSUNU BOZMAYACAĞIZ”

Yeni Foça Sahil şeridinin halk ve misafirlerimiz için daha modern bir görünüme sahip olması gerektiği söyleyen Türkmentepe, “Yeni Foça sahil kıyılarımıza ahşap iskeleler, su sporu aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri kazandıracak peyzaj çalışmaları ile kıyılarımız bölgeye yakışan bir görünüme sahip olacaktır.” dedi. Türkmentepesözlerine şöyle devam etti,”Belediyemiz Yeni Foça sahil şeridinde asgari düzeyde iyileştirme çalışmaları yapmış ve tamamlamıştır. Ancak bölgede yaşayan halk ve misafirlerimiz için daha modern görsel bir düzenleme ihtiyacı duyulmaktadır. Yeni Foça sahil kıyılarımıza ahşap iskeleler, su sporu aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri kazandıracak peyzaj çalışmaları ile kıyılarımız bölgeye yakışan bir görünüme sahip olacaktır.  Eski Foça ile Yeni Foça arasında yerleşim yerleri dışında kalan sahillerimiz ise tamamen bakımsız ve kendi haline bırakılmış vaziyettedir. Yüksek şiddette poyraz alan koylarımız sörf için oldukça müsait olup, tesis eksikliği dolayısıyla tanınmamaktadır. Doğal koylara yapacağımız tesisler kesinlikle doğal dokuyu bozmayacak, bilakis bu koylar misafirlerimiz için doğa ile iç içe tatil keyfi sürebilecekleri mekanlar haline gelecektir.”

“FOÇA’YI MARKA KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”

Foça’da kurulacak Gençlik Eğitim Merkezleri ile Foça’nın dünyaca duyulmuş bir marka kent haline geleceğini söyleyen Türkmentepe,  “Köy kreşi eğitimi tamamlayan gençlerimiz, Gençlik Merkezlerimizde eğitimine devam edecekler. Gençlik Merkezleri’miz de toprağı işlemeyi, hayvan yetiştiriciliğini öğrenecekleri gibi sosyal, ekonomik, kültür, sanat, spor ve bilim dersleri de öğrenecekler. Ahşap ve çelik atölyelerinde işleme, boyama, tamir ve üretimi öğrenecekler. Sanat Atölyeleri’nde dünyaca ünlü sanatçıları tanıyıp, yeteneklerine göre sanat dallarında eğitim görebilecekler. Fen ve Matematik atölyelerinde çağın bilimsel gelişmelerini takip edip ilerleme fırsatı bulabilecekler. Gençlerimizin kendilerine, ülkelerine ve dünyaya faydalı bireyler olabilmeleri için yürütülecek bütün çalışmalar, Foçamız bilim, sanat, kültür, tarih ve spor konularında dünyaca markalaşmış bir kent haline gelecektir.” dedi.

Türkmentepe son olarak Foça’nın dünya tarafından tanınmasına dair çalışmalarını da anlattı. Buna yönelik Gerenköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurmayı planlayan Türkmentepe sözlerini şu cümlelerle bitirdi, “Gerenköy’de ki Foça Belediyesi’ne ait depo tadilattan geçirilerek Gerenköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne devredilerek, bu binada üretim ve satış yapılması sağlanacaktır. Deponun arka kısmı süt, peynir vb. imalathanesi, ön tarafı satış bölümü olarak düzenlenecek, turizm sezonunda organik ürün sergisi ile Foça tanıtımına fayda sağlanacaktır.”