Filiz Başkan: "Biz bu oyunlara gelmeyiz!"

TAKİP ET

Efes Selçuk'ta bulunan Meryem Ana Evi'nin, sözleşmesinin tahsisinin sonlandırılmasına yönelik Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Meryem Ana Evi önünde yetkililere seslendi. Sengel , 'Bir kamu kurumu, bir siyasi partinin temsilcisine resmi bir evrak gönderip, nasıl bunu sosyal medyadan diğer kamu kurumuna tebliğ eder' dedi. Açıklamaya katılan CHP'li Koza Yardımcı ise, 'Selçuk Belediyesi'nin, Selçuk halkının, sonuna kadar yanlarındayız" ifadesinde bulundu.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi Efes Selçuk’ta bulunan ve tüm dünyadan milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Meryem Ana Evi’nin tahsisi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sonlandırılmıştı. Efes Selçuk Belediyesi tarafından koruma ve geliştirme hizmetleri verilen kültür mirasının işletmecilik haklarının belediyeden alınarak, en büyük gelir kalemine el konulması tartışma konusu oldu. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Meryem Ana Evi önünde hükümete seslendi.

 Meryem Ana Evi önünde düzenlenen basın açıklamasına, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in yanı sıra CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, CHP İzmir Eski Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Kent Konseyleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaştan yoğun bir katılım oldu.

 “BU HALK ARTIK TEHDİT İSTEMİYOR”

Efes Selçuk halkımın üzerinden siyasi tehdidin çekilmesini isteyen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Yerel seçimler yaklaşıyor diye sırtımızı sıvazlamayınız. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Bizi seçerseniz daha çok uzatırız demeyiniz. Filiz olursa Meryem Ana gider işsiz kalırsınız, sosyal yardımdan yardım alan o evlatlara senin mevcut olan yardımlarını keser demeyin. Bu halk artık tehdit istemiyor. Bu halk artık yardım istemiyor” açıklamalarında bulundu.

Sengel’in açıklamasının tamamı şu şekilde

Bu yazıyı her nasılsa bir kamu kurumu bir kamu kurumuna cevap verir öyle değil mi? Kalkıp siyasi malzeme yaratabilmek ve yerel seçimlerde herhangi bir sıkıntı çıkmasın denmesinin üzerine, bir siyaset yapan milletvekiline bu evrakı gönderip, sosyal medyadan kamu kurumuna tebligat mı yapılır? Bu neyin kılıfını oluşturmaktır biri cevap versin? Açıklayınız. Bir kamu kurumu, bir siyasi partinin temsilcisine resmi bir evrak gönderip, nasıl bunu sosyal medyadan diğer kamu kurumuna tebliğ eder. Milli Parklar Bölge Müdürü Sayın Kerim Gençoğlu,  ‘Salı günü saat 15.03'te beni arayıp hiçbir talebiniz kabul görmemiştir. Çünkü bakanlığın paraya ihtiyacı olduğu için 22 Aralık itibariyle sözleşmenizin süresi bitmiştir. 23'ünde de oradayım yanımda da arkadaşlarım vardı.’ Dedin mi demedin mi açıkla. Ondan önceki cuma Manisa'da, Bölge Müdürlüğü'nde, odada toplantı yaptığımızda bakanlığın paraya ihtiyacı var dedin mi demedin mi açıkla. Bizim amacımız ne bağcıyı dövmek ne de evin sahibi olarak buralara göz koymuş halkın cebindeki paraya kafaya takmış olanlarla didişmektir. Bizim talebimiz açık bizim talebimiz net. Biz bu işleri siyasete malzeme ettirmek istemiyoruz. Her seçim öncesinde onların elindeki aba altındaki sopaymış gibi bakın sizi gelirlerinizden ederiz söylemleriniz bize sökmez. Çalışanların yanına gidip te eğer biz gelmezsek Meryem Ana'yı alırız ve hiç bir para alamazsınız, maaşınızdan ederiz deyip de, emekçinin benim Efes Selçuk halkımın üzerinden siyasi tehdidin çekilmesini istiyoruz. Biz hepimiz bunu istiyoruz. Bu yüzden dün söyledik. Çok net söyledik. Yerel seçimler yaklaşıyor diye sırtımızı sıvazlamayınız. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Bizi seçerseniz daha çok uzatırız demeyiniz. Filiz olursa Meryem Ana gider işsiz kalırsınız demeyiniz. Demeyin sosyal yardımdan yardım alan o evlatlara senin mevcut olan yardımlarını keser demeyin. Bu halk artık tehdit istemiyor. Bu halk artık yardım istemiyor. Bu halk artık huzur istiyor. İşte o yüzden dedik. Eğer tarafınız belli ise yapın 20 yıllık sözleşmeyi, getirin ıslak imzalı halde göreyim”

 

“MADEM PARAYA İHTİYACINIZ YOK BURANIN GELİRİNE NEDEN İHTİYACINIZ VAR”

Düzenlenen basın açıklamasında söz alan CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı ise yapılan tahsisin amacının, ‘yerel seçimlerde oy alabilmek için halkı tehdit etmek’ olduğunu ifade etti. Yardımcı açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Çok vicdanlı insanlarsınız. Sadece Efesliler değil dört bir yandan insan gelmiş. Yüreğine ayağına sağlık hoş geldiniz. Buraya el değişikliği gerekçesi olarak paraya ihtiyaçları olduğunu söylemişler. İki gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri yapılıyor. Maliye Bakanı kendi ağzıyla Türkiye'nin paraya ihtiyacı yok dedi. Madem paraya ihtiyacınız yok buranın gelirine neden ihtiyacınız var. Amacınız ne? Amaç belli Efes Selçukluları cezalandırmak, önümüzdeki yerel seçimde eğer bize oy vermezseniz size sunulan tüm imkanlardan mahrum bırakılacaksınız tehtidi, aba altından asa göstermektir. Şunu unutuyorlar İzmir'in Topuklu Efesi ve İzmir Efes Selçuklular tehditlere boyun eğmez. Hepsi aslan gibi burada haklarını savunmaya devam edecekler. Bu mücadeleye devam edecekler. Biz de bu mücadeleye sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Herkes bunu aklının bir köşesine yazsın. Burası Selçukluların, burası Selçuk Belediyesi'nin Selçuk halkının, biz de sonuna kadar yanlarında olacağız”