CHP İzmir'de Aslanoğlu dönemi!

TAKİP ET

CHP İzmir bugün 38. Olağan kongresini yapmak üzere sandığa gitti. Mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu yeniden başkan seçildi .412 oy alan Aslanoğlu yeniden il başkanı seçildi. Şakir Başak ise 138 oy aldı.

İZMİR GÜNDEMİ/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü bugün yeni il başkanını seçmek üzere sandığa gidiyor. Kongrede şu ana kadar 3 ismin adaylığını açıklamasının ardından gözler imzalara çevrildi.

Fuar İzmir’de gerçekleşecek kongre öncesi göreve yeniden talip olan mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra CHP Konak İlçe Eski Başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus da adaylıklarını ilan etmişti. Kongre öncesi yaşanan önemli gelişme de Aytekin Tunus'un adaylıktan çekildiği bilgisi geldi. 

Yarışın Mehmet Şakir Başak ve Şenol Aslanoğlu arasında geçeceği kesinleşti. Yeterli imzanın toplanmasının ardından Mehmet Şakir Başak ve Mevcut İl başkanı Şenol Aslanoğlu resmen aday...

ASLANOĞLU'NUN LİSTESİ BELLİ OLDU

CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkan adayı Şenol Aslanoğlu’nun listesi belli oldu. İzmir İl Kongresi’nde il başkan adayı Şenol Aslanoğlu’nun listesi belli oldu.

İşte liste;

İl Başkanı Adayı Şakir Başak'ın listesi;

OLAYLI KONGRE

CHP İzmir İl Olağan Kongresi’nde blok liste önerisinin gelmesi üzerine arbede yaşandı. Tekme ve tokatların havada uçuştuğu kongrede masalarda kırıldı.  Kavganın büyümesi üzerine polisler salona girdi.

CHP İzmir'de kongre günü o isim adaylıktan çekildi!

BLOK MU ÇARŞAF MI?

Merak konusu olan Blok veya Çarşaf liste ile mi yarışılması oylanarak karara bağlandı. Blok liste ile seçim kararı alındı. Kararın ardından gerginlik yaşandı. 

Yaşanan istifaların ardından 617 delege oy kullanabilecek.

Hangi ilçede kimler oy kullanacak?

Kongrenin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre yapacak. 

İzmir İl Kongresi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer salona stantları ziyaret ederek geldi. 

Kongreye dün CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıklayan Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da geldi. Özel'in adaylığının ardından, adaylık açıklaması yapan Örsan Öymen de kongreye katıldı.

 

İŞTE KONGREDE YAŞANANLAR:

Açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: “Cumhuriyet’in yıkılmaz kalesi olan partimizin kongresine hoş geldiniz. Mahalle delege seçimleriyle başlayan süreci noktalıyoruz. Birbirimizle rakip değiliz. Sadece çıtayı daha da yükseğe koyacağız. Yoldaşların rakip olması düşünülemez. Bu kongrede İzmir duruşuyla tüm ülkeye mesaj vereceğiz. Ardından yerel seçimlere hazırlanacağız. Bizden güç almak isteyenleri sevindireceğiz. İl delegelerimiz bir karar verecek. Yolumuz ve hedefimiz aynı. Daha yaşanılabilir bir ülke istiyoruz. Gençlerimiz yarınlardan umudu kesmesin. Memleketimizde barış ve huzur sürsün istiyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yola çıkıyoruz. Bu yol diriliş ve birlik yoludur. Bu yol Mustafa Kemal’in yoludur. Kaybeden olmayacak bu kongrede. Hepimiz kazanacağız” dedi.

"SAĞDAN GELEN DANIŞMANLARLA BU İŞİ YÜRÜTEMEYİZ"

CHP Genel Başkanlığına önceki gün adaylığını açıklayan Özgür Özel kongrede bir konuşma yaptı. Özgür Özel’in konuşması salonda “Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla kesildi. CHP’li Özgür Özel yeni bir çağrı yaptığını belirterek: “Güzel İzmir’e merhaba diliyorum. İzmir’e küçük yaşlarda geldim.  Kuruluş kenti İzmir’de yaşamaktan çok onur duydum. Hasan Tahsin’in kenti İzmir’e gelmekten çok mutluyum.  Herkes bir gün baba evine döner. Bu partiye hizmet eden herkes çok kıymetlidir. Bu evin tapusunda tek bir isim yazar o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dün ben bir adım attım. O adımın ertesinde buradayım. Buradan sonra farklı şehirlerde olacağım.  Partimizi yeniden umut yapmak için helallik almaya geldim. Hepinizin desteğini bekliyorum. Seçimlerden sonra en çok üzüntüyü bu şehir yaşadı. Bu büyük üzüntünün ne yansımaları olduğunu biliyoruz. Büyük bir moral bozukluğu ve umutsuzluk var. Eğer biz ayağa kalkmazsak bu üzüntü daha da devam edecek. Eğer seyirci kalırsak büyük tehlikeler yaşanabilir.  Eğer biz CHP’liler olarak halkın sandıktan umut kesmesine bir çözüm bulamazsak daha da kötü şeylerle karşılaşabiliriz.  Değerli CHP’liler önümüzde bir yol var. Ya hep birlikte hiç bir şey olmamış gibi davranacağız ya da ayağa kalkacağız. Samimi bir özeleştiri yapmalıyız. Aynı zamanda değişimi sağlamalıyız. Tepeden tırnağa bir değişimle Türkiye’ye umut olmak zorundayız. Sizi umutlu bir yolculuğa davet ediyorum. Sizi hep birlikte Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çağırıyorum. Artık sağdan gelen danışmanların akıllarıyla hareket edemeyiz. Bu çağrı sadece CHP’ye değil, bu çağrı aslında bütün Türkiye’yedir” dedi.

“PARTİDE 3-5 KİŞİ BÜTÜN KARARLARI VERİYOR”

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Örsan Öymen yaptığı konuşmada partiye eleştiriler yönelterek: “Bu kongreler eleştirinin ortaya konulduğu kongrelerdir. Bu kongrelerde kişilerin yarışmasından ziyade ideolojilerde tartışılmalı. Mevcut başkanın girdiği bütün seçimler kaybedildi.  CHP’nin oyları son yıllarda hep sabit kaldı. Ben eleştirilerimi Deniz Baykal’a da yöneltiyordum. Ama bakıyorum artık değişen bir şey yok. Bizim oylarımızın yüzde 25’e sabitlenmesini kabul etmiyorum.  Yüzde 48 elbette önemli bir oydur. Fakat bu oy muhalefetin toplam oyudur.  Benim Kılıçdaroğlu ile şahsen bir sorunum yok. Ama bazı tespitleri yapmamız gerekiyor. Elbette AKP rejiminin uyguladığı baskılar bu seçimde önemliydi. Fakat bizim önce parti içi demokrasi sorunumuz var. Partide 3-5 kişi tüm kararları veriyor. Buradan sağlıklı bir sonuç çıkmaz.  Parti programına tüm üyeler uymak zorundadır. Bu programa biz sahip çıkmak zorundayız. Bizim ilkelerimiz bellidir. Atatürk’ün tüm ilkeleri rehberimiz olmalı. Ne yazık ki partimiz laiklik ilkesini raftan kaldırdı. Maalesef bu konuda çok yanlış yapıldı.  Bugün karşı devrim varsa biz Altı Ok’a sahip çıkmak zorundayız.  Atatürk’ün ilkelerini demokratik solculukla tamamlamalıyız.  Parti içi eğitimlere tekrar önem vermeliyiz” dedi.