Özel'den İzmir'de yerel seçim mesajı

TAKİP ET

Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın, Menemen'de ki anma törenine katılım gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in de aralarında bulunduğu ekip törenin ardından CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel, "Kendi güçleri ile bir şey yapamayacaklarını anladıkları için en iyi bildikleri iş yapmaya saldırganlaşarak, çirkinleşerek siyaset yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Esra Açıkyıldız/İzmir Gündemi Menemen’de Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın katledilişinin 93. Yıl dönümü törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, törenin ardından CHP İl Başkanlığı’nda basın mensupları ile bir araya geldi. Ziyarette Genel Başkan Özel'e Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İzmir milletvekilleri, il yöneticiler ve partililer de eşlik etti.Özel, İzmir’de merak edilen 31 Mart Yerel Seçimleri ve AK Parti’nin yürüttüğü karalama kampanyalarına dair açıklamalarda bulundu.

“BURASI BİZİM BABA EVİMİZ”

İzmir CHP İl Başkanlığı için ‘baba evimiz’ ifadelerini kullanan Özel, “Atatürk erkek olduğu için baba evi diyoruz. Kendi memleketimiz ana kucağımız ama Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlıkları ve ilçe başkanlıkları bizim baba evimizdir” dedi. Özel ardından şu sözlerle devam etti, “Burası Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı olarak kullandığım makam odam. CHP genel başkanlarının 83 tane makam odası vardır. Recep Tayyip Erdoğan'ın makam odalarından bile daha çok. Bizim makam odalarımız 81 ilde var. Bir tane mecliste var Bir tane de genel merkezde var. İl başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarına illerinde vekalet ediyorlar. Bizim oturduğumuz Atatürk'ten emanet koltuğu burada temsil ediyorlar. Biz de programımız varsa mutlaka o ildeki il binasına ilçe binalarına uğruyoruz. Burası bizim baba evimiz, bazen kadın örgütleri diyor ki niye baba evimiz diyorsunuz. Atatürk erkek olduğu için baba evi diyoruz. Kendi memleketimiz ana kucağımız ama Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlıkları ve ilçe başkanlıkları bizim baba evimizdir”

“İZMİR CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN AMİRAL GEMİSİDİR”

Merak edilen 31 Mart Yerel Seçimlerinin İzmir ayağına dair açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel,  “İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisidir. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin sancak gemisidir. İzmir'deki seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi için diğer illerden daha önemlidir” ifadelerinde bulundu. Ardından şu sözlerle devam etti; “İzmir'de yerel seçim yaklaşıyor tabii ki herkes yerel seçimdeki adaylıkları merak ediyor. O iş kendi mecrası içerisinde ilerliyor. İzmir'e özel merak edilecek herhangi bir olumsuzluk yok. Değerlendirmeler devam ediyor ve aynı ölçekteki büyük şehirlerle birlikte İzmir'in büyük şehri de ilçelerin belediye başkanlıkları da açıklanacak. O konuda ilave herhangi bir mevzu yok. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisidir. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin sancak gemisidir. İzmir'deki seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi için diğer illerden daha önemlidir. Bu süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir'de fevkalade manipülatif, sürekli gerçekleri çarpıtan karalama kampanyaları düzenlemelerini şu şekilde yorumlamak gerekiyor. Kendi güçleri ile bir şey yapamayacaklarını anladıkları için en iyi bildikleri iş yapmaya saldırganlaşarak, çirkinleşerek siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ama İzmir'de karşılarındaki muhataplar il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz İzmir'e yakışır siyasi figürler ve İzmir'e yakışır bir siyasi dille bu kampanya yürütmeye devam edecekler. Buradaki yerel seçimi bir genel seçim havasına sokup, genel seçimlerde olduğu gibi bir takım karalamalara, gerginliklere sığınarak İzmir'i kazanmaya çalışmaları kendi etkisizliklerini kendi yetkisizliklerini ve özgüvensizliklerini gösteriyor.

“BUGÜNE KADAR İZMİR’DE MUVAFFAK OLAMAYANLAR ÇİRKİNLEŞEREK OLACAKLARINI SANIYORLAR”

İzmir’de AK Parti’nin karalama çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Özel, “Biz İzmir'e yakışır bir kampanya, güler yüzlü bir kampanya yürüteceğimizden, İzmirlileri germeyen bir kampanya yürüteceğimizden herkes emin olsun. Bugüne kadar İzmir'de muvaffak olamayanların, çirkinleşerek muvaffak olacaklarını sanıyorlarsa bunda aldanıyorlar. En iyi cevabı bir kez daha İzmirlilerden alırlar. Ben ortaokulda lisede ve hatta askerlikte bile İzmir'de bulunmuş bir kişi olarak, Manisa'dan sonra burası benim ikinci memleketim... Kampanya süresince de İzmir'de hem genel başkan sıfatıyla hem de İzmir'de yetişmiş, İzmir'in bir evladı sıfatıyla beni burada çokça göreceksiniz. İzmir'de en iyi sonucu hep birlikte alacağız” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.