Spor dünyası tek yürek: "Yurtta Sulh Cihanda Sulh!"

TAKİP ET

Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verilen Süper Kupa Final Maçı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahaya çıkmama kararı alması üzerine iptal edildi. Arabistan yetkililerinin Atatürk pankartı ve İstiklal Marşı'na dair koyduğu yasaklar, başta iki büyük takım olmak üzere spor dünyası tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa Final Maçı'nın Suudi Arabistan'ın Riyad Şehri'nde oynanması kararlaştırılmıştı. Ancak çok geçmeden Suudi Arabistan yetkililerinin maça koyduğu yasaklar büyük tepkilere neden oldu. Arap yetkililer maçın oynanacağı gün Atatürk posteri, 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazılı pankart ve istiklal Marşı'nın yer almayacağına dair yasaklar koydu.

BÜYÜKEKŞİ İSTİFA

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri, bu karardan dönülmediği takdirde maça çıkmayacaklarını ifade ettiler. Tekrar görüşme yapan yetkililer, sadece İstiklal Marşı'nın okunmasını kabul ettiler. Ancak Galatasaray ve Fenerbahçe Atatürk posterinin yer almayacağı maça çıkmayacaklarını belirterek, bu sabah saatlerinde İstanbul'a dönüş yaptılar. İki büyük takım Türk halkının yoğun ilgisi ve coşkusuyla karşılandı.

Suudi Arabistan'da yaşanan Atatürk krizi üzerine, gözler TFF yönetimine çevrildi. Vatandaş TFF Başkanı Büyükekşi'nin istifa etmesi gerektiğine dair paylaşımlarda bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Büyükekşi'nin istifasını talep etti.

BÜYÜK TAKIMLARDAN TEPKİ

Final maçındaki Atatürk krizi spor camiası tarafından da tepkilere neden olurken, Türkiye'nin birçok spor kulübü olaya dair sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla destek verdiler;

Beşiktaş JK kapımız açık diyerek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz" ifadesinde bulundu.

Trabzonspor ise sosyal medya hesabından 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazısı ile Atatürk görseli paylaştı.

İZMİR TAKIMLARINDAN DESTEK

Karşıyaka Spor Kulübü ve Göztepe Spor Kulübü 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazılarıyla sosyal medya hesabından destek verirken Altay Spor Kulübü ise Süper Kupa Final Maçı'nın İzmir'de oynanmasını istediklerine dair paylaşım yaptılar. Paylaşımda, "Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini güzel İzmir'imizde oynanmasını tüm kalbimizle istiyor, tüm vatandaşlarımızı tek renk olarak Türk bayrakları ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk posterleri ile Alsancak'a bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.