Tahmaz ve Özgür Özel görüşmesinin merak edilen detayları!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Barış Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tahmaz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Tahmaz görüşmenin detaylarını İzmir Gündemi'ne konuştu. Tahmaz, 'Barıştan ve demokrasiden yana olan adayların çıkartılmasının kutuplaştırıcı siyasete karşı güçlü argümana sahip adayların çıkartılması gerektiği konusunda fikirlerimizi sunduk' dedi.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi Barış Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tahmaz, geçtiğimiz aylarda, yerel seçimler kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i desteklediklerine dair gazetemize açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Tahmaz, dün ise CHP Genel Merkezi’nde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Özel fotoğrafları paylaşarak sosyal medya hesabından görüşmeyi duyurdu. Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz, görüşmenin detaylarını anlattı.

TAHMAZ’DAN ÖZEL’E TEBRİK

Tahmaz, İstanbul’da yapılacak olan ‘Yerel Yönetimlerin Toplumsal Barışa İnşası Çalıştayı’ için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldiklerini ifade ederek, “Çalıştayımızı sunduk ve CHP'nin belediye meclis üyelerinin de katılması konusunda destek istedik” dedi. Ardından şu sözlerle devam etti, “ İstanbul'da 24 Ocak'ta Yerel yönetimlerin toplumsal barışa inşası çalıştayı yapacağız.  Onun programını sunduk ve o çalışma ile ilgili bilgi aktardık. Bu çalıştay, daha çok belediyelerin yürüttüğü çalışmalarla ilgili. Birleşmiş Milletlerin 2015 yılında aldığı bir karar var. Sürdürülebilir kalkınma ve kurumsallaşma kararın ismi... O karar çerçevesinde düşen belediyelere düşen görevler nelerdir? Konulu bir İstanbul'da çalıştay yapacağız. Çalıştay'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi danışmanı Doğan Subaşı'nında konuşmacı olduğu dört kişilik bir konuşmacı heyet var. Çalış da ya belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarından temsilciler de katılacak. Çalıştayımızı sunduk ve CHP'nin belediye meclis üyelerinin de katılması konusunda destek istedik. Aynı zamanda da Özgür Özel'in CHP'nin Genel Başkanı seçilmesinde kutladık”

“BARIŞTAN YANA ADAYLARIN ÇIKARTILMASINDAN YANAYIZ”

Barış Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tahmaz geçtiğimiz ay yerel seçimlerde, Tunç Soyer’i destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı. Tahmaz’a görüşme esnasında ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e dair konuşuldu mu?’ Şeklinde yönelttiğimiz sorumuza Tahmaz, “İzmir'de çıkartılacak adaylarla ilgili Uluslararası İnsan Hakları Evrensel Hukuku'na saygılı, insancıl hukuku savunan, barıştan ve demokrasiden yana olan adayların çıkartılmasının kutuplaştırıcı siyasete karşı güçlü argümana sahip adayların çıkartılması gerektiği konusunda fikirlerimizi sunduk. Bu tür adayları destekleyeceğimizi söyledik yani isim tartışması olmadı” şeklinde cevap verdi.