Taşdemir: "Menderes'te hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menderes Belediye Başkan Aday adayı Mesut Taşdemir, Menderes'te gerçekleştireceği projelere dair açıklamalarda bulundu. Taşdemir 'Önceki seçimlerde 7 bin 800 oy farkımız vardı. Bu seçimlerde CHP'li Belediye olarak bu farkı 2 katına çıkarmayı düşünüyoruz' ifadelerinde bulundu.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi 31 Mart Yerel Seçimlerine aylar kaldı. İzmir’de CHP’li aday adaylar ilçelerdeki çalışmalarına hız kazandırdı. Tarım sektörünün güçlü olduğu ilçelerden olan Menderes’te adaylaşma çalışmaları için aday adaylar vatandaş ile bir araya gelerek projelerini anlatıyor. CHP’li Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Taşdemir, Menderes’te turizm, tarım, dezavantajlı gruplar ve gençlere yönelik yapacağı çalışmaları İzmir Gündemi’ne anlattı. Taşdemir ayrıca Menderes vatandaşlarının ihtiyaçlarına vurgu yaparak geçen seçimlere oranla CHP Belediyesi’nin 2 bin fark atacağını, bu konuda kendilerine güvendiklerini söyledi.

“BÜTÜN VATANDAŞLARDAN TEVECCÜ GÖRECEĞİME İNANIYORUM”

Taşdemir,  Menderes halkının neden kendisini seçmesi gerektiğine yönelik sorumuza “Menderes’in kültürel yapısının tamamına şahitlik etmiş, sonradan gelen vatandaşlarımızın, kültürel faaliyetlerinin içerisinde sıklıkla yer almış biriyim” açıklamasında bulundu. Ardından ise şu sözlerle devam etti; “Menderes, İzmir'in en büyük ilçe sınırlarına sahiptir. İlçenin ekonomik, gerekse sosyokültürel yapısı çok çeşitli bir tabloya sahiptir. Ben de 1981 yılında Menderes'e taşınmış, bütün öğretim hayatını Menderes'te tamamlamış, aile itibarı ile Menderes'te tarım ve ticaret ile uğraşan biriyim. Son 8 yılda Menderes'te saha ve idari müdürlükler de görev alan bir Menderesli olarak Menderes'in içerisinde bulunduğu bütün potansiyelleri, bütün geçim sahalarını, bütün problemli sahaları bilen bir birey olarak Menderes'e hizmet etmek amacıyla Menderes Belediye Başkanlığı'na aday oldum. Menderes’in kültürel yapısının tamamına şahitlik etmiş, gelen vatandaşlarımızla birebir ilgilenmiş, doğum yeri itibari ile sonradan gelen vatandaşlarımızın, doğum, ölüm, düğün gibi kültürel faaliyetlerinin içerisinde sıklıkla yer almış biriyim. Hava Astsubay emeklisi olmam nedeniyle silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatının yapısına yakın bir kimliğimiz olması, buradaki Subay, Astsubay, emniyet mensubu bireylerle yakın ilişkilerimiz söz konusudur. Aynı zamanda 7-8 yıldır Menderes Belediyesi'nin Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Afet İşleri Müdürlüğü gibi saha müdürlükleri yaptım. Ayrıca İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü gibi idari müdürlüklerde de görev yaptım. Menderes ilçesinde tanınan bilinen bir bireyim. Bu durum siyasi partilerin seçim dönemlerinde, temel hedefi olan seçim kazanma noktasında bana çok büyük bir artı sağlamaktadır. Ben bu avantajları kullanarak ilçemizde yaşayan sadece Cumhuriyet Halk Partili değil AK Partili, İyi Partili, MHP'li bütün vatandaşlardan teveccü göreceğime inanıyorum. Dolayısıyla bu seçimlerde kendimi şanslı görüyorum”

“TRUZMİ KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR HALE GETİRECEĞİZ”

CHP’li aday adayı Taşdemir, turizm alanına dair yapacağı çalışmalarda doğal yapıyı korumak ve kollamak önceliğimizdir ifadelerini kullanarak, “Kesinlikle çevreci bir anlayış çerçevesinde doğanın bütün kaynaklarına, görsel bütün özelliklerine bağlı kalacağız” dedi. Ardından şöyle devam etti; “Menderes özellikle son 20 yılda çok hızlı gelişen, çok farklı ticari alanlarda gelişim gösteren, bununla birlikte sosyokültürel yapısı farklılaşan ve çeşitlilik gösteren bir ilçedir. Dolayısıyla bizim her geçen gün yeni bir gelişim sahası açmamız mümkündür. Özellikle turizm ve tarım gibi hem ülke hem ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan alanlarda Menderes Belediyesi olarak turizmcimizin ve tarımcımızın üretimlerinin kooperatifler veya diğer kurumlar aracılığıyla pazarlanması ve katma değeri yüksek bir hale getirilmesi noktasında projelerimiz mevcuttur. Turizm alanında sahil şeridimizdeki turizm imalatlı bölgelerimizin, bir an önce yapılaşmasını sağlayıp oralarda 5 yıldızlı 7 yıldızlı otellerin imalatının önünü açıp, bölge halkına istihdam sağlamayı planlıyoruz. Kesinlikle çevreci bir anlayış çerçevesinde doğanın bütün kaynaklarına, görsel bütün özelliklerine bağlı kalarak modern kentlerin modern yaşam tarzlarının ve doğan'ın getirdiği bütün özellikleri koruyarak ve kollayarak yapılaşma oluşturmayı düşünüyoruz”

“KOOPERATİFLERE TÜM DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ”

Tarıma dair projeleri sorulan Taşdemir, “Tarıma dair projelerimiz özellikle Menderes'in 4-5 Mahallesi'nde ciddi anlamda örtü altı sebze meyve ve çiçek yetiştirilmesi söz konusudur. Bu alanların ulaşım sorunlarını, buralarda yaşayan vatandaşların sosyal ve kültürel eksikliklerini, ürettikleri ürünleri daha kaliteli üretebilmeleri için teknik destek sunmayı planlıyoruz. Ürettikleri ürünleri daha uzun saklamak koşullarıyla katma değeri yüksek hale getirmeyi ve bu ürünleri dünya pazarlarında pazarlamayı sağlayacak uygun ortamları yaratmayı planlıyoruz. Belediyeler mevzuatları gereği kooperatifleri destekler. Bizler de ilçedeki kültürel yapıyı, iş insanlarının yapısını en iyi bilen kişilerden biriyiz. Dolayısıyla dürüst, sağlam, güvenilir vatandaşlarımız ile oluşturacağımız kooperatifleri destekleyeceğiz. Kooperatiflerin gerek teknik alt yapılarında, iletişim kurmalarında, fiziki ortamlarının iyileştirilmesinde gerekli bütün desteği vereceğiz. Yani üretimi kooperatifler aracılığı ile desteklemeyi planlıyoruz” ifadelerinde bulundu”

“TAŞDEMİR’DEN GENÇLERE İŞ VAADİ”

Menderesli gençlerin iş ihtiyacına vurgu yapan Taşdemir, “İlçemizde ciddi bir nüfus artışı söz konusudur. Bunun da büyük bir oranını gençler oluşturmaktadır. Gençlerin her yaş kategorisinde çeşitli ihtiyaçları var. Bunlar ilçedeki modern Türkiye görünümünü sağlamak için gerek spor, gerek sosyalleşme tiyatro sanat gibi ekip çalışmasını gerektiren ve insanların sosyalleşmesinde katkı sağlayan, kişisel gelişim alanında elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aynı zamanda mevcut olan yapıları da destekleyeceğiz. Bununla birlikte özellikle okulunu bitirmiş, fakat iş bulamamış gençlerimizin saha analizini yapacağız. Mevcut oldukları eğitimlerine uygun bir meslek edindirme projeleri kapsamında gençlerimizi meslek sahibi yapacağız. Menderes'te veyahut İzmir'in farklı bölgelerinde bulunan müesseselerde bu arkadaşlarımızın iş sahibi olmalarını ve geleceklerini inşa etmelerini sağlamayı planlıyoruz” dedi.

“ÖNCE BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİZ”

Hiçbir annenin çocuğunun ihtiyacını karşılayamadığı için odasında ağlamak zorunda kalmadığı bir Menderes’i yaratacaklarını ifade eden Taşdemir’in, dezavantajlı gruplara yönelik söylemleri şu şekilde, “Ülkenin ekonomik koşulları giderek ağırlaşıyor. Dolayısıyla dezavantajlı gruplarımızın ayakta kalmaları, bireysel ihtiyaçlarını karşılamaları, çocuklarının sağlıklı bir birey olarak yetişebilmesi için gerekli gıdaları alabilmeleri noktasında ülkemizin genelinde bir sıkıntı söz konusudur. Ülkemizde de buna benzer dezavantajlı gruplarımız mevcut. Biz Cumhuriyet Halk Partisi belediyesiyiz. Sosyal Demokrat bir belediyecilik yapma niyetindeyiz. Dolayısıyla hiçbir çocuğun yatağı aç girmediği, hiçbir annenin çocuklarının ihtiyacını karşılayamadığı için sessiz sessiz odasında ağladığı bir Menderes'i düşünmüyoruz. Önce ilçe vatandaşlarımıza balık tutmayı öğreteceğiz. Sonra da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sosyal alanlarda karşılayıp, onların dezavantajlı yapılarını, ilçenin bütün dinamikleri ile beraber dezavantajlı gruplara destek vermeyi planlıyoruz”